צהר לאתיקה לוגו מלא

מבוא לזיקנה

מפגש מקוון בשיתוף בכירי משרד הבריאות והג'וינט. במפגש השתתפו הרב יובל שרלו, ד"ר אריאל יקים, ד"ר ענבר צוקר וגב' מיכל לבנשטיין. המפגש עסק בהיבטים המקצועיים, הרפואיים והאתיים של "הנחיות רפואיות מקדימות". במפגש סיפקו הדוברים הסברים מפורטים על התוכן, ההליך והיתרונות האתיים והמשפחתיים של המסמך וענו על שאלות הקהל.
בהרצאה זו, סוקר הרב יובל שרלו את ההיבטים האתיים של חוק החולה הנוטה למות, ודן במדיניות ובגישה ההלכתית לטיפול רפואי בשלבי סיום חיים.
מפגש מקוון בשיתוף 'בשיבה בריאה'. במפגש השתתפו הרב יובל שרלו, ד"ר אמירה הפז ועו"ד יעל מולר. במפגש סקרו המומחים את האתגרים הכלכליים השונים הקיימים בתקופת הגיל השלישי ומגוון דילמות מעשיות, אתיות והלכתיות שצפות ועולות בתקופה זו, בעת שגרה ובעת מצוקה. במפגש ניתנו עצות וכלים מעשיים להתמודדות עם אתגרים אלו ביעילות ובהצלחה, תוך שמירה על איזון מכלול הערכים, העצמאות וכספו של בן הגיל השלישי.

צוות צהר עד 120

האם מתן ייפוי כוח מתמשך והוראות מקדימות מותרים על פי ההלכה? איך מתחילים את התהליך? למי פונים? האם יש מגבלות? צפו במפגש המרתק עם הרב יובל שרלו ועו"ד מיכל ילובסקי.

צוות צהר עד מאה ועשרים

מפגש דיגיטלי משותף לארגון העולמי של בתי הכנסת וצהר עד מאה ועשרים. במפגש עסקנו בשאלת המעבר מטיפול מרפא לטיפול תומך, על היבטיו ההלכתיים. בנוסף, דנו בחשיבות הרפואית של מתן הוראות מקדימות והדרכת ההלכה במתן הוראות אלה.

הרבנית ד"ר מיכל טיקוצ'ינסקי

המאמר פורסם לראשונה בתחומין מא, תשפ"א, ע"מ 265- 279.

הרב יובל שרלו

מאמר מקיף המחולק לפי נושאים על סוגיית הטיפול בחולה ובזקן בעידן המודרני לאור ההלכה והמקורות היהודיים.
הרב רונן לוביץ -רב היישוב ניר עציון, נשיא "נאמני תורה ועבודה", מלמד במכללה האקדמית לחינוך "שאנן", מרבני "צהר".
פורסם לראשונה בתוך: נ.בנטור ומ. שולץ (עורכים), באשר הוא שם: ליווי רוחני במערכת הבריאות והרווחה בישראל, ירושלים 2017, עמ' 121-105.

פרופ' אברהם שטינברג מתוך אנציקלופדיה הלכתית רפואית (כרך ב'), תשס"ו, עמ' 537-544.

דווקא בעת הזו,

יש לכם שאלה? רוצים להתייעץ? 

נשמח לעזור לכם- חייגו עכשיו

ללא עלות

דילוג לתוכן