צהר לאתיקה לוגו מלא

דמנציה

הרב יובל שרלו; הרב אוריאל גנזל; הרב שאול ברוכי; הרב ירון מושקוביץ

להלן מאמר עם הנחיות הלכתיות לימי הפורים לאדם עם דמנציה, לחולים במחלות מורכבות ולבני משפחותיהם

צוות צהר עד מאה ועשרים בשיתוף עמותת 'עמדא'

"לך כנוס את כל היהודים" מתקיים עם כל בני המשפחה והקהילה – ובכללם אנשים עם דמנציה. אף הם חלק משמחת חג הפורים, ואם מתנהלים נכונה, יום זה יכול להיות עבורם מקור עמוק לחיבור עם המשפחה ועם זיכרונותיהם
הכנס המקוון של צהר עד 120 ועמותת מְלַבֵּב שעסק בנושא פערים תרבותיים בשילוב אדם עם דמנציה – האתגרים וההזדמנויות. בכנס הוצגו מגוון הרצאות מקצועיות ואיכותיות, שנגעו בהיבטים שונים של האתגרים והטיפול באדם עם דמנציה ושילוב מטפל זר וניתנו הדרכות, עצות מיטיבות וידע מקצועי.

הרב יובל שרלו; הרב אוריאל גנזל; הרב שאול ברוכי; הרב ירון מושקוביץ

ההלכה אינה מתירה פעולה אקטיבית לקיצור חיים, אך היא מתירה משלב מסוים לא לפעול להאריך את חייו של אדם סובל. היכן עובר הגבול הדק ולמה המתת חסד אסורה בישראל? שאלות ותשובות עם הרב יובל שרלו, ראש מרכז אתיקה בארגון רבני צהר שעומד בראש מיזם "צהר עד 120"

עו"ס דבי בריטברד

ימי החנוכה הם ימי התכנסות למשפחה כולה, "נר איש וביתו", עם זאת, לאדם החולה במחלה מורכבת או לאדם עם דמנציה זהו שינוי מסדר היום הרגיל שעשוי לטלטל ולהפריע. בהתנהלות נכונה, יום זה יכול להיות עבורם מקור עמוק לחיבור עם המשפחה ועם זיכרונות. המאמר מציע הנחיות מעשיות להתמודדות עם המצב, ומסייע בבניית סביבה תומכת ומכילה עבור אדם עם דמנציה.

הרב יובל שרלו, הרב שאול ברוכי, הרב אוריאל גנזל והרב ירון מושקוביץ

חג החנוכה מביא עמו אור לבית ולמשפחה – הדלקת נרות, מנהגים ומנגינות. כאשר מדובר באדם עם דמנציה הוא מעורר תנועה כפולה – מחד גיסא, מדובר בשינוי מסדר היום הרגיל, המטלטל ומפריע. מאידך גיסא, החוויה מעוררת זכרונות משמחים ומשתפים. הדבר מעלה סוגיות רבות – הלכתיות, נפשיות ואתיות. על כל אלה – בהלכות שלפניכם.

עו"ס דבי בריטברד

החגים מהווים אתגר משמעותי עבור אנשים עם דמנציה ובני משפחותיהם. הקשיים נובעים מירידה קוגניטיבית, שינויים בהתנהגות והצורך בהשגחה מתמדת. המאמר מציע הנחיות מעשיות להתמודדות עם המצב, ומסייע בבניית סביבה תומכת ומכילה עבור אדם עם דמנציה.
מפגש מקוון הסוקר את האתגרים והדילמות הקיימות במשך תקופת הטיפול בבן משפחה חולה. במפגש ניתנו עצות מעשיות, טיפוליות וכלים הלכתיים לקראת תקופת החגים הקרובה.

הרב יובל שרלו, הרב אוריאל גנזל, הרב שאול ברוכי

לאדם חולה ולמטפלים בו אין הפסקה ביום הכיפורים. המטפלים בחולה עסוקים בכך בכל ימות השנה ובמשך שנים ארוכות. העיסוק בחסד של אמת ביום זה הוא זכות גדולה – גם אם הדבר בא על חשבון התפילות בבית הכנסת.

הרב יובל שרלו, הרב אוריאל גנזל, הרב שאול ברוכי

היציאה מהשגרה עלולה להכביד על אדם עם דמנציה וציפייתה של הסביבה המטפלת לימים מרוממים ומשמחים עלולה להתחלף במפח נפש מעיסוק בטיפול יומיומי ומייגע. אדם עם דמנציה איננו מחויב במצוות ככל אדם. במוקד הדאגה לו צריכה לעמוד תשומת הלב לטובתו ולצרכיו יחד עם שמירה על אווירת החג וקיום המצוות והמנהגים בהתאם לרמת החיוב שלו.

דווקא בעת הזו,

יש לכם שאלה? רוצים להתייעץ? 

נשמח לעזור לכם- חייגו עכשיו

ללא עלות

דילוג לתוכן