מפגש מקוון שהתקיים בהשתתפות עו"ס יסכה לנדאו, רכזת תחום זקנה באגף לשירותים חברתיים – גוש עציון והרב יובל שרלו ראש מרכז האתיקה וצהר עד 120 בארגון רבני צהר. המפגש עסק באתגרי בני משפחה מטפלים והטיפול בהורה מזדקן.
מפגש מקוון שהתקיים בשיתוף "שרן רפואה עד הבית". המפגש עסק בנושא ההזנה המלאכותית בכלל ובדמנציה בפרט. במפגש סקרו המומחים את תהליכי הבליעה והבעיות הקיימות, הגישה הרפואית והמשפטית בישראל ואת העמדה ההלכתית בנושא הזנה בשלבי סיום חיים ולאדם עם דמנציה.
מפגש מקוון בשיתוף "למענם – רופאות ורופאים למען ניצולי שואה" בו השתתפו הרב יובל שרלו, ד"ר גל מידן ועו"ס שירלי סערוני.
המפגש עסק בדילמות ובהחלטות גורליות המלווים את הטיפול בבן משפחה המתמודד עם מחלה והוצעו כלים מעשיים להתמודדות עם כך וענו על שאלות הקהל.
ימי החנוכה הם ימי התכנסות למשפחה כולה, "נר איש וביתו", עם זאת, לאדם החולה במחלה מורכבת או לאדם עם דמנציה זהו שינוי מסדר היום הרגיל שעשוי לטלטל ולהפריע. בהתנהלות נכונה, יום זה יכול להיות עבורם מקור עמוק לחיבור עם המשפחה ועם זיכרונות. המאמר מציע הנחיות מעשיות להתמודדות עם המצב, ומסייע בבניית סביבה תומכת ומכילה עבור אדם עם דמנציה.
הרצאה במסגרת הפורום הפליאטיבי לטיפול תומך במרכז תו"ם – תמיכה וליווי מערכתי לקראת סוף החיים, בית הספר לעבודה סוציאלית ולרווחה חברתית ע"ש פאול ברוואלד, האוניברסיטה העברית.
ההרצאה ניתנה לאנשי מקצועות הבריאות בתחום הטיפול הפליאטיבי, ובמהלכה נסקרו העקרונות ההלכתיים ונבחנו מקרים לדוגמא.
מפגש מקוון בשיתוף בכירי משרד הבריאות והג'וינט.
במפגש השתתפו הרב יובל שרלו, ד"ר אריאל יקים, ד"ר ענבר צוקר וגב' מיכל לבנשטיין.
המפגש עסק בהיבטים המקצועיים, הרפואיים והאתיים של "הנחיות רפואיות מקדימות". במפגש סיפקו הדוברים הסברים מפורטים על התוכן, ההליך והיתרונות האתיים והמשפחתיים של המסמך וענו על שאלות הקהל.
החגים מהווים אתגר משמעותי עבור אנשים עם דמנציה ובני משפחותיהם. הקשיים נובעים מירידה קוגניטיבית, שינויים בהתנהגות והצורך בהשגחה מתמדת. המאמר מציע הנחיות מעשיות להתמודדות עם המצב, ומסייע בבניית סביבה תומכת ומכילה עבור אדם עם דמנציה.