צהר לאתיקה לוגו מלא

ניירות עמדה

הרב יובל שרלו, ראש מרכז האתיקה בצהר

 

הרב יובל שרלו, ראש מרכז האתיקה בצהר

מהי עמדת ההלכה על סוף החיים? מה מקומו של המוות ביהדות? | שיחה עם הרב יובל שרלו בפודקאסט "סוף הדרך"
הרב שרלו בהרצאה בנושא אפוטרופסות עבור עורכי דין ומשפטנים במסגרת משרד האפוטרופוס הכללי

הרב יובל שרלו; הרב אוריאל גנזל; הרב שאול ברוכי; הרב ירון מושקוביץ

ההלכה אינה מתירה פעולה אקטיבית לקיצור חיים, אך היא מתירה משלב מסוים לא לפעול להאריך את חייו של אדם סובל. היכן עובר הגבול הדק ולמה המתת חסד אסורה בישראל? שאלות ותשובות עם הרב יובל שרלו, ראש מרכז אתיקה בארגון רבני צהר שעומד בראש מיזם "צהר עד 120"

עו"ס דבי בריטברד

ימי החנוכה הם ימי התכנסות למשפחה כולה, "נר איש וביתו", עם זאת, לאדם החולה במחלה מורכבת או לאדם עם דמנציה זהו שינוי מסדר היום הרגיל שעשוי לטלטל ולהפריע. בהתנהלות נכונה, יום זה יכול להיות עבורם מקור עמוק לחיבור עם המשפחה ועם זיכרונות. המאמר מציע הנחיות מעשיות להתמודדות עם המצב, ומסייע בבניית סביבה תומכת ומכילה עבור אדם עם דמנציה.
הרצאה מקוונת במסגרת "בני משפחה מטפלים, בעיריית ירושלים, במסגרת היום הלאומי לטיפול פליאטיבי.
הרצאה במסגרת הפורום הפליאטיבי לטיפול תומך במרכז תו"ם – תמיכה וליווי מערכתי לקראת סוף החיים, בית הספר לעבודה סוציאלית ולרווחה חברתית ע"ש פאול ברוואלד, האוניברסיטה העברית. ההרצאה ניתנה לאנשי מקצועות הבריאות בתחום הטיפול הפליאטיבי, ובמהלכה נסקרו העקרונות ההלכתיים ונבחנו מקרים לדוגמא.

צהר עד מאה ועשרים

רפואה והלכה מתערבבות כשבנים ובנות נאלצים להכריע על הטיפול בהוריהם. לשאלות השלכות גם על שלמות המשפחה. מיזם רבני צהר מבקש לסייע.

הרב יובל שרלו

בתשעה באב ובימי בין המצרים אנו מתענים ומתאבלים על חורבן בית המקדש ועל שאר הצרות שאירעו בימים אלה. כיצד ינהג אדם עם דמנציה ובני המשפחה המטפלים בו בימים אלו?

דווקא בעת הזו,

יש לכם שאלה? רוצים להתייעץ? 

נשמח לעזור לכם- חייגו עכשיו

ללא עלות

דילוג לתוכן