צהר לאתיקה לוגו מלא

קיום מצוות

עו"ס דבי בריטברד

ימי החנוכה הם ימי התכנסות למשפחה כולה, "נר איש וביתו", עם זאת, לאדם החולה במחלה מורכבת או לאדם עם דמנציה זהו שינוי מסדר היום הרגיל שעשוי לטלטל ולהפריע. בהתנהלות נכונה, יום זה יכול להיות עבורם מקור עמוק לחיבור עם המשפחה ועם זיכרונות. המאמר מציע הנחיות מעשיות להתמודדות עם המצב, ומסייע בבניית סביבה תומכת ומכילה עבור אדם עם דמנציה.

צוות עד מאה ועשרים

עיקרי הפסיקה לצום יום הכיפורים לאדם עם דמנציה. יום הכיפורים תשפ"ג.

צוות צהר עד מאה ועשרים

מפגש דיגיטלי משותף לצהר עד מאה ועשרים ועמותת עמדא. והפעם – חגי תשרי בעולם של דמנציה. על ראש השנה ויום הכיפורים בעולמו של הסובל מדמנציה ועל התמודדות המשפחה המטפלת באדם עם דמנציה בימי החג והשמחה.

הרב יובל שרלו

קיום מצוות הוא תחום מאתגר מאוד לאנשים עם דמנציה ובפרט פסח וליל הסדר.

צהר עד מאה ועשרים

ליל הסדר וימי ההכנות שלפניהם מזַמנים אירועים רבים שיש בהם חריגה מהשגרה ומפגשים משפחתיים רבי משתתפים. אירועים כאלו יכולים להביא – גם לאדם רגיל – ברכה מצד אחד ומתח וחרדה מצד שני. אדם עם דמנציה עלול לחוות את המתח והחרדה בצורה קיצונית הפוגעת בו קשות. הבנת האתגרים הכרוכים בימים אלה והתכוננות לקראתם עשויות להביא תועלת לאדם עם דמנציה ולמשפחתו. הרב יובל שרלו, ראש מרכז האתיקה בצהר וד"ר דנה פאר ממליצים לכם כיצד לנהוג. עוד מפגש ווירטואלי של צהר עד מאה ועשרים ועמותת עמדא

צהר עד מאה ועשרים ועמותת עמדא

המפגש הרביעי המשותף לצהר עד מאה ועשרים ועמותת עמדא עסק בסוגיית קיום מצוות ושמירת ההלכה, בדמנציה.

הרב יובל שרלו, הרב אוריאל גנזל והרב שאול ברוכי

הרב יובל שרלו והרב שאול ברוכי

הרב יובל שרלו

פרק ג – הלכה ותדמית ההלכה
הרב יובל שרלו. פורסם לראשונה בידיעות אחרונות 06.04.20
איך מתגברים על הבדידות? מה הדילמה הגדולה שמטרידה את העולם הרבני לקראת פסח? וכיצד ניתן להפיק את המירב מליל הסדר במסגרת משבר הקורונה? • פורסם לראשונה ב6.4.20 בידיעות אחרונות.

דווקא בעת הזו,

יש לכם שאלה? רוצים להתייעץ? 

נשמח לעזור לכם- חייגו עכשיו

ללא עלות

דילוג לתוכן