מהדורה מקוצרת של חוברת המרכזת את עיקרי הסוגיות של חולה הנוטה למות ואדם עם דמנציה.

אחד הערכים שעליהם גדל כל אדם מישראל הוא הכבוד לאדם המבוגר. "מִפְּנֵי שֵׂיבָה תָּקוּם וְהָדַרְתָּ פְּנֵי זָקֵן". המסורת היהודית העלתה על נס את מעלתו של האדם המבוגר, יהודי ושאינו יהודי, שכן חוויות החיים האישיות של כל אדם מאפשרות מפגש באופנים שונים עם הופעת א־לוהים בעולם (ראו קידושין לא ע"א). חובה זו מועצמת ביחס להורינו שהצטווינו בכבודם.

בדרך הטבע, הזִקנה והיחלשות הגוף והתודעה מעלות שאלות קשות הנוגעות למתח שבין ערך חיי האדם, שעליו נאמר "וחי בהם" והוא גובר כמעט על כל ערך אחר בחיינו, למול סבל ומצוקה ולעיתים אף ירידה גדולה בתפקודים הקוגניטיביים שאליהם נקלעים חלק מהמבוגרים בחודשים האחרונים לחייהם. לצערנו הרב, לעיתים שאלות אלו נוגעות גם לצעירים.

פסיקת ההלכה בשאלות אלו שהן דיני נפשות ממש מחייבת היכרות מעמיקה עם עולם הרפואה, לימוד בעיון של ההלכה ושיקול דעת עמוק. בכל שאלה יש להתוודע למצבו הפיזי והנפשי של החולה ולסבלו. מעל לכול נדרש לב שומע ומקשיב לחולה ולבני המשפחה המבקשים לעשות את הטוב והישר בעיני א־לוהים ואדם.

בעזרת צוות מופלא של רבנים ועובדים סוציאליים שהוכשרו יחד לכך, וצוות ייעוץ הכולל רופאים מומחים, מיזם "צהר עד מאה ועשרים" של ארגון רבני צהר — בהנהגת הרב יובל שרלו והרב אוריאל גנזל — מעניק מענה לפניות הרבות המופנות אלינו. ראויים כל העוסקים במלאכת קודש זו לברכה מאת ה’.

מלאו את הפרטים ותקבלו קובץ של החוברת להורדה והדפסה ישירות לתיבת האימייל שלכם.









Edit section title
                             לקבלת המדריך למייל אנא מלאו את הפרטים: