צהר לאתיקה לוגו מלא

מפגש דיגיטלי

מפגש מקוון בשיתוף 'בשיבה בריאה'. במפגש השתתפו הרב יובל שרלו, ד"ר אמירה הפז ועו"ד יעל מולר. במפגש סקרו המומחים את האתגרים הכלכליים השונים הקיימים בתקופת הגיל השלישי ומגוון דילמות מעשיות, אתיות והלכתיות שצפות ועולות בתקופה זו, בעת שגרה ובעת מצוקה. במפגש ניתנו עצות וכלים מעשיים להתמודדות עם אתגרים אלו ביעילות ובהצלחה, תוך שמירה על איזון מכלול הערכים, העצמאות וכספו של בן הגיל השלישי.
מפגש מקוון בשיתוף קופ"ח מאוחדת ועמותת CareGivers ישראל. במפגש השתתפו הרב יובל שרלו, גב' רחל לדאני, ד"ר גדעון ליפשיץ, גב' דיאנה אהרון וגב' יעל יפתח. המפגש כלל סקירה רפואית של הטיפול התומך והגישות הטיפוליות השונות, האתגרים המשפחתיים והמעשיים של בני משפחה מטפלים וניתנה במפגש גישה ומדיניות הלכתית עקרונית לתקופת הטיפול והאתגרים ההלכתיים שבו.
הקלטת וובינר בנושא הנחיות רפואיות מקדימות וייפוי כח מתמשך – היבטים רפואיים, אתיים והלכתיים. בוובינר השתתפו הרב יובל שרלו, ראש מרכז האתיקה בצהר, ד"ר נתנאל הורוביץ, ראש מנהלת האשפוז בבית החולים רמב"ם בחיפה ועו"ד ד"ר מיטל סגל-רייך, ממונה ארצית – ייצוג זקנים, תחום כשרות משפטית בהנהלת הסיוע המשפטי במשרד המשפטים.
מפגש מקוון באנגלית – בשיתוף עמותת עמדא. במפגש השתתפו הרב יובל שרלו וד"ר דנה פאר מעמותת עמדא, אשר סקרו יחד את האתגרים האתיים וההלכתיים בטיפול באדם עם דמנציה.

צוות צהר עד מאה ועשרים

הקלטת מפגש מקוון בשיתוף עמותת עמדא וצבר רפואה. במפגש השתתפו הרב יובל שרלו, ד"ר רוני צבר וד"ר דנה פאר, אשר סקרו את האתגרים הקיימים בחג הפסח ובליל הסדר לחולים במחלות מורכבות ולאדם עם דמנציה.

צהר עד מאה ועשרים

מפגש מקוון בשיתוף מכון באר אמונה ועמותת חברות. במפגש השתתפו הרב יובל שרלו, עו"ס תמר דשבסקי וגב' רחל פוקס-אוטן אשר סקרו את ההיבטים השונים של הליווי הרוחני וההלכתי לחולים המצויים בשלבי סיום חייהם ונתנו כלים ועצות מעשיות כיצד לשוחח, להתפלל ולחוות את המצב המורכב ולאפשר יצירת מרחב אינטימי לפרידה מאדם קרוב.

צהר עד 120

הרצאה של הרב יובל שרלו, ובה פירוט והרחבה על העקרונות האתיים וההלכתיים המנחים את שלבי סיום החיים של אדם עם דמנציה ובני המשפחה המטפלים בו.
בהרצאה, דן הרב יובל שרלו, בשאלות אתיות והלכתיות בסוף החיים, והציג את הבסיס ההלכתי, האתי והרעיוני למענה ולייעוץ הראוי והרצוי בשאלות אלו. כמו כן, הסביר הרב שרלו את הפעילות של מוקד החירום ב"צהר עד מאה ועשרים" וסקר מענים שניתנו בעת האחרונה. במסגרת ההרצאה הועלו נושאים רבים לחשיבה ודיון על הראוי, הנכון, והמצוי במסגרת שירותי הרפואה במדינת ישראל.
מהו מבחן כשירות, מהי חשיבותו וכיצד הוא נעשה? האם ניתן לבצע מבחן כשירות לאדם תוך העלמת המשמעות ממנו? האם מותר "להעלים" את מפתחות הרכב מאדם מבוגר שמתקשה בנהיגה ללא ידיעתו? בשאלות אלו ורבות נוספות עוסק המפגש המקוון, בהשתתפות צהר עד מאה ועשרים וארגון בשיבה בריאה.
כיצד נספר לקשישים ומבוגרים, אם בכלל, על אירועים מצערים, אובדנים ומוות בקרב המשפחה? כיצד נחזיר לעצמנו את יכולת העמידה והכח בתקופת חוסר וודאות ואיבוד שליטה? במפגש המקוון שלפניכם כלים רוחניים ומעשיים להתמודדות עם אתגרים משבריים לבני הגיל השלישי, למשפחות ולמטפלים.

דווקא בעת הזו,

יש לכם שאלה? רוצים להתייעץ? 

נשמח לעזור לכם- חייגו עכשיו

ללא עלות

דילוג לתוכן