הנחיות לחנוכה לאדם עם דמנציה ובני משפחתו
חג החנוכה מביא עמו אור לבית ולמשפחה – הדלקת נרות, מנהגים ומנגינות. כאשר מדובר באדם עם דמנציה הוא מעורר תנועה כפולה – מחד גיסא, מדובר בשינוי מסדר היום הרגיל, המטלטל ומפריע. מאידך גיסא, החוויה מעוררת זכרונות משמחים ומשתפים. הדבר מעלה סוגיות רבות – הלכתיות, נפשיות ואתיות. על כל אלה – בהלכות שלפניכם.
מפגש מקוון: העדפות טיפוליות והנחיות רפואיות מקדימות
מפגש מקוון בשיתוף בכירי משרד הבריאות והג'וינט.
במפגש השתתפו הרב יובל שרלו, ד"ר אריאל יקים, ד"ר ענבר צוקר וגב' מיכל לבנשטיין.
המפגש עסק בהיבטים המקצועיים, הרפואיים והאתיים של "הנחיות רפואיות מקדימות". במפגש סיפקו הדוברים הסברים מפורטים על התוכן, ההליך והיתרונות האתיים והמשפחתיים של המסמך וענו על שאלות הקהל.
הנחיות מעשיות לאירוח ושילוב אדם עם דמנציה בחגים
החגים מהווים אתגר משמעותי עבור אנשים עם דמנציה ובני משפחותיהם. הקשיים נובעים מירידה קוגניטיבית, שינויים בהתנהגות והצורך בהשגחה מתמדת. המאמר מציע הנחיות מעשיות להתמודדות עם המצב, ומסייע בבניית סביבה תומכת ומכילה עבור אדם עם דמנציה.
ערוץ 7: הכירו את מיזם 'צהר עד מאה ועשרים'
רפואה והלכה מתערבבות כשבנים ובנות נאלצים להכריע על הטיפול בהוריהם. לשאלות השלכות גם על שלמות המשפחה. מיזם רבני צהר מבקש לסייע.
מפגש מקוון: התמודדות משפחתית בתקופת טיפול בבן משפחה חולה
מפגש מקוון הסוקר את האתגרים והדילמות הקיימות במשך תקופת הטיפול בבן משפחה חולה. במפגש ניתנו עצות מעשיות, טיפוליות וכלים הלכתיים לקראת תקופת החגים הקרובה.
מדריך ליום הכיפורים לחולה ולאדם עם דמנציה
לאדם חולה ולמטפלים בו אין הפסקה ביום הכיפורים. המטפלים בחולה עסוקים בכך בכל ימות השנה ובמשך שנים ארוכות. העיסוק בחסד של אמת ביום זה הוא זכות גדולה – גם אם הדבר בא על חשבון התפילות בבית הכנסת.
מדריך לחגי תשרי לאדם עם דמנציה ומשפחתו
היציאה מהשגרה עלולה להכביד על אדם עם דמנציה וציפייתה של הסביבה המטפלת לימים מרוממים ומשמחים עלולה להתחלף במפח נפש מעיסוק בטיפול יומיומי ומייגע. אדם עם דמנציה איננו מחויב במצוות ככל אדם. במוקד הדאגה לו צריכה לעמוד תשומת הלב לטובתו ולצרכיו יחד עם שמירה על אווירת החג וקיום המצוות והמנהגים בהתאם לרמת החיוב שלו.
הלכות תשעה באב וימי בין המצרים לאדם עם דמנציה
בתשעה באב ובימי בין המצרים אנו מתענים ומתאבלים על חורבן בית המקדש ועל שאר הצרות שאירעו בימים אלה. כיצד ינהג אדם עם דמנציה ובני המשפחה המטפלים בו בימים אלו?
הרצאה בקורס "חוק, אתיקה ומשפט בסיעוד" באוניברסיטת אריאל
בהרצאה זו, סוקר הרב יובל שרלו את ההיבטים האתיים של חוק החולה הנוטה למות, ודן במדיניות ובגישה ההלכתית לטיפול רפואי בשלבי סיום חיים.
מפגש מקוון: אתגרים כלכליים בגיל השלישי
מפגש מקוון בשיתוף 'בשיבה בריאה'. במפגש השתתפו הרב יובל שרלו, ד"ר אמירה הפז ועו"ד יעל מולר. במפגש סקרו המומחים את האתגרים הכלכליים השונים הקיימים בתקופת הגיל השלישי ומגוון דילמות מעשיות, אתיות והלכתיות שצפות ועולות בתקופה זו, בעת שגרה ובעת מצוקה. במפגש ניתנו עצות וכלים מעשיים להתמודדות עם אתגרים אלו ביעילות ובהצלחה, תוך שמירה על איזון מכלול הערכים, העצמאות וכספו של בן הגיל השלישי.